2024. április 20 , szombat - Konrád, Tivadar

Sörös csokis sütemény

Ahogy beharangoztuk, sörrel készült finomságok receptjeit írjuk meg nektek, ezzel is megkönnyítve a karácsonyi készülődést…és ha már unjuk a halászlé, rántott hal, bejgli menüt. Szóval jöjjön akkor a sörös csokis süti. Eddig csak külön-külön próbáltuk, ám szemfüles kolléganőnk rátalált erre a nem akármilyen receptre, amit el is készítettünk.

És akkor a recept:

2,5-3 dl barna sör (mi Rizmajer málnás búzát használtunk), 22 deka margarin, 7,5 deka kakaópor, 2 tojás, 1,6 dl tejföl, 30 deka liszt, 40 deka cukor, 1,5 kk szódabikarbóna. A tetejére porcukor, 25 deka mogyorókrém, 7 deka margarin (mi csoki sziruppal tálaltuk).

A sört egy lábosban felmelegítjük a darabokra vágott margarinnal, hozzáadjuk a kakaóport, majd a tűzről levéve jól elkeverjük. Egy másik keverőtálban a tojást összekeverjük a tejföllel és hozzáöntjük a picit már kihűlt sörös-kakaós keveréket, és végül a lisztet, szódabikarbónát és cukrot is. Kézi habverővel jól összedolgozzuk az összes hozzávalót, majd az egészet egy margarinnal jól kikent sütőformába öntjük, és 150-160 fokos légkeveréses sütőben 75-80 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! A tetejére kell már csak a bevonó. Ha kellően összeállt a massza, akkor mehet is a süti tetejére.

A recept 8-10 személyre vonatkozik.